Translate to:

АДРЕСА ЗА КОНТАКТ – proibiro@mail.ru

ПОБЕДИТЕ РАК - РАСКИСЕЛИТЕ СЕ

победите рак - РАСКИСЕЛИТЕ СЕ

ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ ИСТИНЕ И ЗДРАВОГ РАЗУМА,
ПОРЕД ПОСТОЈЕЋИХ ПРИЛОГА О ОВОЈ ТЕМИ НА ОВОМ САЈТУ, ПОСТАВЉАМО ЈОШ ЈЕДАН ТЕКСТ О АЛКАЛИЗАЦИЈИ ОРГАНИЗМА ПУТЕМ ИСХРАНЕ, КАО ОСНОВНИ ПРИНЦИП ЗАШТИТЕ ИМУНИТЕТА И БОРБE ПРОТИВ ОВЕ ОПАКЕ БОЛЕСТИ, КОЈА ДЕСЕТКУЈЕ ПОПУЛАЦИЈУ НАШЕГ ВРЕМЕНА. НАДАМО СЕ ДА ЋЕ ВАМА, ВАШОЈ ПОРОДИЦИ И ПРИЈАТЕЉИМА, БИТИ ОД КОРИСТИ!
УМ – УДРУЖЕНА МИСАО – УЧИМО ДА МИСЛИМО !

У јуну смо имали врућу дебату која се наставила током целе године око алкалности организма и његовог утицаја на здравље. Имате ли став о овоме? Поделите га!
У складу са изреком да се чешемо где нас сврби, свакодневица као никад пре, обилује причама о здравом животу (са нагласком на приче). Бомбардовани смо информацијама и квази-истраживањима без покрића, ту су и савети лекара који понављају опште-присутне друштвене флоскуле или оно што им диктира фармација. Медији и веб портали се датом темом баве на плитак начин, искључиво због повећања гледаности или посећености. Ако искарикирам, тако један дан читамо како је пржени кромпир ужас, док већ сутра стижу деманти о благотворном дејству помфрија. Толико и о уређивачкој политици.



Сцена са отварања првог руског најпознатијег “кул” ланца брзе хране
Све те рекла-казала приче уносе узнемиреност и несигурност, па радије бирамо да се укрцамо у друштвени воз који се креће ка станици преждеравања и неактивности. Додајмо томе и убрзани начин живота и недостатак брзих решења за здраву исхрану и јасно је да тако масовна реакција популације сигурно није пала са неба, већ је брижљиво и индиректно наметана деценијама.
Са све већом експанизијом маркетинга и таквог начина размишљања, губимо нормалне критеријуме и прихватамо лоше за добро. Уосталом, маркетинг и томе служи, како другачије објаснити куповину неких небитних производа, плаћање очајних услуга или гласање за партије које ће нам касније радити о глави.
Тако се у конкретном случају, један од најпознатијих ланаца брзе хране сматра кул местом, а његова храна незаобилазном за многе. То касније укључује и социјализацију кроз коју људи граде самопоуздање, јер ето и други тамо иду.
Битнија је амбалажа од суштине или укус од здравља, па ће тако сви веома радо да “полуде” у кампањи најпопуларнијег газираног сока који је своје боце посветио именима свих људи света. Ем пију то ђубре, ем су постали ходајуће рекламе. Уосталом, најбољи пример утицаја маркетинга на живот, је што смеће од хране називамо оброцима, а за оно што би исконски требало да једемо, имамо посебан термин “здрава храна”. “Здрав начин живота” је оно што треба да буде норма без дефиниције. Апсурдно је као да кажем: “Јао што сам се данас надисао кисеоника”… или бисте рекли да сам тежак смарач, или да нешто дебело не ваља.
Ко год се иоле заинтересовао за “здрав начин живота”, до сада је већ схватио шта се све налази на листи забрањене хране, за коју је искључиво заслужан човек. Он је створио производе од белог брашна, а не целог зрна пшенице, створио је производе од индустријског шећера и изрекламирао их толико да мало ко зна за биљку Стевиу, чије је осушено лишће 40 пута, а њени екстракти чак 200 до 400 пута слађи од шећера. Уз све то садржи 0 калорија, 0 грама угљениххидрата и њен гликемијски индекс је, замислите 0. Од “кока” биљке се прави један од најблаготворнијих чајева, а човек је од ње створио кокаин. Схватате куда идем с причом…
Откриће
Шта је то тачно лоше у модерном начину исхране? Већ знамо доста у теорији, од гојазности до разних болести, али то питање је изгледа решио немачки научник Ото Хајнрих Варбург и то још 1923. За то је чак добио и Нобелову награду из медицине. Касније се о томе мало причало, настављена су бројна истраживања за која су издвајана огромна средства без икаквог резултата, а ви сами закључите зашто је то тако.
Оно што је Ото открио, тиче се стварања киселе средине у телу као последица комбинације конзумирања индустријске хране и физичке неактивности, тј. оно што ћелије не снабдева са довољно кисеоника због чега се ствара кисела средина. Ото је рекао да уколико ћелија остане 48 сати без кисеоника, постаће канцерогена јер такве ћелије за разлику од здравих, могу да живе без кисеоника. Канцерогене не “удишу” кисеоник и живе на глукози, док не могу да преживе уз високу концентрацију кисеоника. Карцином није ништа друго до одбрамбени механизам које неке ћелије прихвате да би преживеле у киселој средини.
Код оних код којих се појавио неки вид карцинома, најпростији савет је да што више алкализирају тело. Препоручена исхрана треба да садржи најмање 80% алкално засићених намирница. Хемиотерапија такође закисељује тело до те мере, да оно мора посегнути за алкалним резервама из организма, како би неутралисало киселост, жртвујући притом минералне основе (калцијум, магнезијум, калијум).
Међутим, потпуно је немогуће да се рак појави код особе која ослобађа тело киселости, одржавањем високо-алкалне исхране, уз редовно испијање чисте воде. Рак се не наслеђује, једино што је наследно су навике везане за лош стил живота.
Дуготрајне лоше навике воде ка дуготрајнијој изложености тела киселости. Чести симптоми који се дешавају у таквим случајевима, су: од акни, паничних напада, недостатка сексуалне жеље, хладних ногу и руку, алергија на храну, надутости, благих главобоља и тешког устајања ујутру, преко депресије, мигрена, астме, отока, уринарних инфекција, опадања косе, муцања и утрнулости па све до Кронове болести,  мултипла склерозе, леукемије, свих врста канцера, шизофреније, туберкулозе итд. Знам, “Доста је било Милоше, престани”.

Исхрана
Након што је завршен пробавни процес, у зависности од квалитета протеина, угљених хидрата, масти, витамина и минерала, храна се подели на киселине и базе. То стање се мери pH скалом чије вредности иду од 0-14, где је 7 неутрална зона. 0-7  је кисело, 7-14 је алкално. Да би тело исправно и здраво функционисало, потребно је да pH стање буде у благо алкалном стању, тј. нешто изнад 7. pH здраве крви је између 7,4 и 7,45, а  ако падне испод 7, та особа завршава у коми.
Идеално је имати 60% алкалну исхрану насупрот 40%  киселе, и избегавати производе чији је садржај већински кисео, као што су и газирана и индустријски произведена пића, рафинисани шећери као и сви заслађивачи. Такође, немојте да претерујете када је со у питању, користите је што је мање могуће.
Списак хране која закисељује тело:
·         Рафинисани шећер и сви његови деривати, не садржи ни беланчевине, ни масти, нема витамина ни минерала, само рафинирани угљени хидрати који погубно утичу на панкреас. Његов pH је 2,1 (што је веома кисело).
·         Све врсте меса, производи животињског порекла (млеко, сиреви, јогурт итд)
·         Рафинисана со
·         Рафинисано брашно и сви његови деривати (тестенина, торте, кекс итд.)
·         Хлеб (највећи део садржи оксидиране масти, маргарин, со, шећер и конзервансе)
·         Маргарин
·         Кофеин (кафа, црни чај, чоколада) Алкохол Антибиотици и генерално сви лекови
·         Било која кувана храна (кување уништава кисеоник што повећава киселост хране)
·         Сва индустријски прерађена храна, конзервирана, она која садржи конзервансе, вештачке боје, ароме, стабилизаторе, емулгаторе итд.)
Намирнице са киселим ефектом:
·         pH 5.0 Вештачки заслађивачи
·       pH 5.5 Говедина, газирана пића, бело брашно, лекови, свињетина, јагњетина, теста и колачи од белог брасна, пржена храна, сви шећери, пиво, цигарете (фабричке), ћуретина, квасац, рафинисана со, обична и јодирана, бели пиринач, уље од памука, сирће (сва осим јабуковог).
·       pH 6.0 риба, воћни сокови са шећером, цигарете (од свежег дувана), кисели краставчићи, меласа, хлеб од овса, ража, јечма, пиринча, казеин (протеин млека), рафинисане житарице (типа цорн флакес), шкољке, вино, маст, палмино уље, засладјени јогурт, кикирики, бруснице, какао, процесирани сир.
·       pH 6.5 Сир, кечап, мајонез, интегрални пиринач, кокице, кукурузни хлеб, кафа, козје млеко, сојино млеко, сојин сир, кравље млеко, гусчетина, шкољке, ћуретина, бадемово и сусамово уље, пачетина, сунцокретово и грожђано уље.
·         pH 6.7-6.8 шљиве, суве шљиве, кокос, козје млеко (хомогенизовано), кравље хомогенизовано, и већина производа од истог, сенф, пистаћи, разни пасуљи, пастеризован мед, семенке бундеве и сунцокрета, ванила…
Храна која алкализира и коју би требало да једемо бар три пута дневно током целе године:
·         Све врсте сировог поврћа (Немојте да вас завара кисео укус, јер када се унесе, у телу реагује и постаје алкално). Сирово поврће производи кисеоник, док кувано као што рекох, не.
·         Воће такође. Сок од лимуна има PH фактор приближно 2,2, али унутар има веома висок степен алкалности, можда најјачи од свег воће, иако му је укус такође кисео. Воће производи пуно кисеоника.
·         Неко семење попут бадема, веома је алкално.
·         Интегралне житарицеједина алкална житарица је просо. Све остале су лагано киселе, но како исхрана треба да садржи мањи проценат киселости, интегралне житарице су добра опција и треба их конзумирати скуване.
·         Мед има висок проценат алкалности.
·         Хлорофил: биље је веома алкално (поготово алое вера)
·         Вода – најважнија за производњу кисеоника. Хронична дехидрација је корен већине дегенеративних болести.

Намирнице са базним ефектом:
·         pH 9.0 Лимун, лубеница
·         pH 8.5 Диње, грожђе, першун, киви, крушке, ананас, суво грозђе, умебосхи шљиве, сокови од поврћа и воћа, сушене смокве, сушене урме, папричице, манго, папаја, малине, мандарине, црни лук.
·         pH 8.0 свеже урме и смокве, слатке јабуке, кајсије, банане, шаргарепе, целер, бели лук, авокадо, грејпфрут, зелена салата, нектарине, брескве, бундеве, спанаћ, броколи.
·         pH 7.5 киселе јабуке, цвекла, купус, карфиол, ђумбир, кромпир, јагоде, маслине
·         pH 7.2-7.3 бадеми, домаћи краставчићи, артичока, тресња, краставци, домаћи мед, печурке, зреле свеже маслине, ротквице, семе сусама, парадајз, маслиново уље, разни зачини, умебоси сирће, кафа у зрну, кокосово и ланено уље.
И најбитније, вежбање даје кисеоник целом телу. Оно како данас живимо, седећи по канцеларијама по цео дан је оно што уништава живот. Поред правилне исхране, било каква физичка активност је плус. Од свакодневног шетања бар 3км, до брзох ходања, трчања, вежбања код куће или у теретани, пливања итд.
Рекли су…
Један од најпознатијих хирурга на свету, Џорџ Криле из Кливленда, рекао је да су све тзв. природне смрти, ништа друго него прелазак у киселу презасићеност тела.Хенри Луис Ленкен, амерички новинар, есејиста, новински уредник, сатиричар и критичар америчког живота и културе, је рекао да је живот борба против задржавања киселости. Старење, губитак енергије, стрес, главобоља, срчане болести, алергије, екцеми, копривњаче, астма, бубрежни каменци, артериосклероза, као и многе друге болести, нису ништа друго него акумулирање киселости.
Робер Јанг, амерички аутор књига алтернативне медицине (још један изопштени термин као и “здрава храна”), који промовише алкални начин исхране, рекао је да је повећана закисељеност организма узрок свих дегенеративних болести. Ако дође до поремећаја равнотеже и организам започне са складиштењем киселости.
ДОВОЉНО ЈАСНО ЗА ЛАЈКА ?

Свет БЕЗ РАКА ВИТАМИН Б17






0 коментара:

Постави коментар

Copyright2010 Skriveno saznanje Design by Izrada sajta | Zlatibor na dlanu

PVC stolarija Adaptacija stana | Molerski radovi | Spusteni plafoni | Slike i zakon postanja | Opel auto delovi Auto placevi Auto servis vw Back to TOP