Translate to:

АДРЕСА ЗА КОНТАКТ – proibiro@mail.ru

ЗЕМАЉСКА МИСИЈА ЕДГАРА КЕИСИЈА


ЗЕМАЉСКА МИСИЈА ЕДГАРА КЕИСИЈА


( 18. март 1877 — 3. јануар 1945 )  Едгар Kеиси је био амерички парапсихолог и видовњак. Имао је способност да одговара на питања док је био у трансу. Иако је Кејси себе сматрао за побожног хришћанина и живео је пре појављивања покрета Ново доба, неки верују да је он његов оснивач и да је извршио велики утицај на његово учење.


Едгар Кејси је рођен у фармерској породици 18. марта 1877. године у близини Беверлија, 11 km јужно од Хопкинсвила, Кентаки. Живео је  у Кентакију (1877-1920) затим у Тексасу (1920–1923) и у Вирџинија Бичу (1925–1945) где је добио излив крв у мозгу и умро  3. јануара 1945. године. Сахрањен је у Хопкинсвилу, Кентаки.


Његове способности


Кејси је постао позната личност пред крај свог живота, а популарност његових предвиђања је засенила његов рад на пољу теологије. Скептици оспоравају да је Кејси показивао медијумске способности, а хришћански верници такође оспоравају неправоверни Кејсијеви одговори на неке религиозна теме, који су се били супротни хришћанском учењу, као на пример за реинкарнацију и Акаши записе.


Едгар Кејси је назван пророком, („успаваним пророком“), мистиком и видовњаком. Његов метод рада се састојао од легања на кревет и улажење у стање транса или некакво стање сна. У таквом стању АУТОХИПНОЗЕ, Кејси је одговарао на питања везана за здравље или неки други проблем својих клијената, који и нису морал да буду присутни. Касније, од њега се тражило да одговара на питања везана за прошле животе, да даје савете за бизниси, да тумачи сне и слично.


Објављено је да је до 10 октобра 1922. године Кејси дао 8.056 савета, а после тог датума још око 13.000-14.000 пута улазио у стање транса. Кејси је изјавио да се не сећа шта је говорио док је био у стању транса. Мимо њега, његов потсвесни ум је долазио до тих информација, за које његов свесни ум није имао појма. Кејси је изјавио да његови савети имају смисла само ако су затражени да би живот клијента био бољи, и исто тако је предупредио да његови искази не требају да се схвате као судбина. Поред других способности које му се приписују су улазак у астралну пројекцијау, казивање пророчанстава, комуникација са мртвима, „читање“ из Акаша записа и гледање у ауру људи.


Кејсијеве тврдње


Најбројнији су његови савети у вези са здравственим стањем клијената, но оне које интересује езотерија се фокусирају на следеће теме:


Порекло и судбина човечанства: „Све душе су саздане на почетку, и налазе свој пут назад одакле су дошле.“ [Запис 3744-5] Кејсијеви искази говоре да су душе људи саздане у свесности од њихвог јединственог Бога. Земља са свим њеним ограничењима, саздана је као арена за спиритуални развој.


Реинкарнација: Кејси говори за реинкарнацију и карму као за реалност, али као за Божије инструменте, а не као за природне законе. Њихов циљ је да нас науче неким лекцијама. Људи се никада не реинкарнирају као животиње. У исказима (Записи 3744-5), Кејси је изјавио: „Човек не потиче од мајмуна, него се развија, еволуира мало по мало.“


Астрологија: Кејси је изјавио да наше душе између два живота извесно време понекада пролазе на друге планете. Позиција планета у моменту нашег рађања показује то.


Универзални закони: Душе које су инкарниране на Земљи подлежу истим универзалним законима карме: „Што посејеш, то пожањеш“ или „Како судиш другима, тако ће ти бити суђено“. Овакви закони су милост божија, без разлике на догађаје што их проузрокују. Кејси је изјавио да ако у ово погледате са више димензије, видећете да не постоји време и простор, нити чак прошлост или будућност, а оно што ми доживљавамо као „време“ је илузија која има свој циљ.


За непознати део од живота Исуса Христа: Кејси је изјавио да се Исус реинкарнирао на Земљи више пута, почевши од мистериозног човека на Атлантиди названим „Амилиус“, преко познатих библијских личности као што су Адам, Енох, Мелцезедек, Џошуа и други. Кејси је изјавио да је Исус путовао у Индију у младости, да би проучио источне религије, посебно астрологију.


Исус и Христос: Кејси је правио разлику измемђу Исуса и Христоса. Укратко, Исус је душа као ми која се реинкарнирала више пута, а „Христос“ је оно у чему је био прво и дозволио је да се манифестује преко његовог материјалног живота, и према чему треба и ми да стремимо. Кејси је називао Исуса „старијим братом“.


Идеали: Кејси је више пута наглашавао да избор идеала треба да нам буде духовни пут. Можемо да избереме било који идеал што нас привлачи, и треба да га применимо у животу. Тада ће нас Бог водити и инспирисаће нас да постигнемо идеал. Највиши идеал је Христос.


Тело, ум, душа: Кејси је често помињао ова три термина када је објашњавао некоме ситуацију. „Душа је живот. Ум је градитељ. Тело је резултат.“ (Помиње се у већини записа.)


Медитација: Кејси је понекада описивао медитативне технике певања „Аррр--eee-ооммм“ што много личи на мантру Харе Ом, ипак је говорио да главна ствар је да будеш отворен за божанске утицаје.


Екстра-сензорна перцепција: Кејси је прихватао као природну последицу духовног развоја. Бог може да нам говори преко снова, или преко интуиције. Ипак није одобрава спиритуализам и разговор са ентитетима, већ је говорио да треба да се разговара са Христосом.


Атлантида: По Кејсијевим казивањима, Атлантида је постојала, и била је земља са напредном технологијом, чије су избеглице населиле древни Египат, као и предколумбовску Америку. По њему, већина данас су реинкарнације Атлантиђана, који се сад суочавају са сличним искушењима. Рекао је да су Атлантиду погодиле три велике катастрофе, а коначна катастрофа је била експлозија кристала који су користили као извор енергије.


Египат: Древна цивилизација Египта била је састављена од избеглица са Атлантиде. Они су изградили моњументе у Гизи, укључујући и Велику пирамиду, и оставили записе о Атлантиди  у „салати записа“ која се налази негде испод Сфинге.


Промене на Земљи: Кејси је обавестио за серију катаклизми које би требало да се десе у наредним деценијама, међу којима и измештање земљине осе.


Кејсијеви „Лекови“: Често је саветовао употребу масажи, молитви, таблете од црног угља ( у медицини познат као лек за прочишчење организма од отрова ), вежбе, и један посебан вид дијете. Дијета се састојала од избегавања црвеног меса, алкохола ( осим црног вина ), белог хлеба, пржене хране, а уместо свега тога да се користи што више воћа, поврћа. Интересантно је то што је Кејси неколико пута изјавио да кафа и цигаре нису велика препрека за здравље. И он сам се није постојано придржавао савета за здраву исхрану.


Тумачење снова: Кејси је један од првих тумача снова који се супростављао на Фројдовим тумачењима. Он је говорио да постоје различити видови снова са различитим нивоима значења, и да само сањач може истински да одгонетне свој сан.


УМ – УДРУЖЕНА МИСАО – УЧИМО ДА МИСЛИМО .



Секретные истории Эдгар Кейси Нострадамус XX века

0 коментара:

Постави коментар

Copyright2010 Skriveno saznanje Design by Izrada sajta | Zlatibor na dlanu

PVC stolarija Adaptacija stana | Molerski radovi | Spusteni plafoni | Slike i zakon postanja | Opel auto delovi Auto placevi Auto servis vw Back to TOP