Translate to:

АДРЕСА ЗА КОНТАКТ – proibiro@mail.ru

Улазак у структуру атом водоника по први пут у историји


Улазак у структуру атом водоника 
по први пут у историји


Ко би пре неколико деценија могао замислити да ћемо бити у стању да фотографишемо атом водоника. Па ово се управо догодило.Тим научника је снимио  слике атома водоника, који чак показује орбите електрона који круже.( 1 ).

Таква фотографија може се сматрати великим успехом, јер смо успели да се се спустимо на такве мале величине, где се материја понаша на један потпуно другачији и непредвидљив начин и где Хајзенбергов „принцип неодређености долази до изражаја. За оне који не знају шта је то принцип неодређености, то је када покушате да посматрате позицију или брзину честице .( 1 ). на оним увећаним нивоима, ви тиме мењате њену позицију и њену брзину. Ово се дешава зато што фотони (који су такође сићушне честице) .( 1 ).   морају да се одбију од честица .( 1 ). које посматрате како би вам дали информације о брзини и положају. Тако мењате положај те честице .( 1 ). коју осматрате, што чини реалност на овом нивоу субјективном. Ова област за физику је познат као област квантне физике и то је фасцинантно.






Захваљујући новом квантном микроскопу који је пронађен у Холандији, A. S. Stodolna и њен тим, успели су да сниме слику атома водоника. Да би се то десило у квантној механици они су морали да користе таласну функцију у складу са Шредингеровом једначином, која одређује атомску структуру. На овом микроскопском нивоу можемо третирати електроне и протоне као "објекте", али у стварности они су ближи енергију, а не маси. .( 2 ). Ако желите да сазнате више о научним процесу можете прочитати више о томе овде. here.

Узбудљиво је бити у стању да експериментом потврдите оно шта теоретски верујете да се дешава на квантном нивоу. Такође треба да схватите да се све у универзуму састоји од атома, а атома су у својој суштини енергија. Дакле, у основи право питање које ће се појавити у нашим умовима јесте:   Дали је материја у стварности илузија? То је права храна за размишљање.

НАПОМЕНЕ ЗА РАЗМИШЉАЊЕ :

1.   У ТЕКСТУ СЕ НА НЕКОЛИКО МЕСТА ПОМИЊЕ ИЗРАЗ  „ЧЕСТИЦА“ КОЈИ ЈЕ БИО У УПОТРЕБИ У БОРОВОМ МОДЕЛУ АТОМА, КАО ЕКВИВАЛЕНТ ЗА ОДГОВАРАЈУЋУ МАСУ МАТЕРИЈА. ОДАВНО ЈЕ НАПУШТЕН ТАЈ МОДЕЛ, ТАКО ДА ОВАЈ ИЗРАЗ НЕМА ОДГОВАРАЈУЧИ СМИСАО У ОБЈАШЊАВАЊУ ПОЈАВА , ВЕЗАНИХ ЗА СТРУКТУРУ АТОМА. ИСТО ТАКО НИГДЕ СЕ НАПОМИЊЕ „ЕТАР“ КАО ОСНОВНА СУПСТАНЦА ПРОСТОРА, КОЈА ЈЕ УСТВАРИ ОСНОВНИ НОСИЛАЦ УНИВЕРЗАЛНЕ КОСМИЧКЕ ИЛИ БОЖАНСКЕ, ЕНЕРГИЈЕ И ИНФОРМАЦИЈА – ИАКО СЕ НА СНИМКУ СТРУКТУРЕ ВОДОНИКА ЈАСНО ВИДИ ЈЕДАН СВЕРИЧНИ „ОБЛАК“ ИЛИ „ЉУСКА“ ЕНЕРГИЈЕ ОКО УНУТАРЊЕ „ЛОПТЕ“ СА ЈЕЗГРОМ У ЦЕНТРУ. УСТВАРИ ЈАСНО СЕ ВИДИ ТЗВ „ЕЛЕКТРОН“ ОКО „НЕУТРОНА“ И „ПРОТОНА“ У ЦЕНТРУ СТРУКТУРЕ. ВИШЕ О ТОМЕ ВИДИ НА ЛИНКУ http://sr.wikipedia.org/sr/Атом

2. У ОВОЈ РЕЧЕНИЦИ ТЕРМИН „ОБЈЕКТИ“ ОПАЖАЊА ЗА ЕЛЕКТРОНЕ И ПРОТОНЕ ЈЕ ПРВИЛНИЈЕ УПОТРЕБЉЕН, ЈЕР СЕ КАСНИЈЕ ОБЈАШЊАВА ДА СУ ТО УСТВАРИ „ЕНЕРГЕТСКЕ СТРУКТУРЕ“, ШТО У СТВАРНОСТИ ВИШЕ ОДГОВАРА СНИМЉЕНОЈ ЕНЕРГЕТСКОЈ СТРУКТУРИ АТОМА ВОДОНИКА. МЕЂУТИМ, ОПЕТ СЕ „ЕТАР“ НЕ ПОМИЊЕ - КАО ДА ПОСТОЈИ МЕНТАЛНА БЛОКАДА , КОЈА СЕ ОНОСИ НА ОВАЈ ПОЈАМ И РЕАЛНУ СУШТИНУ СВАКЕ ПОСТОЈЕЋЕ СУБСТАНЦЕ !

УМ – УДРУЖЕНА МИСАО – УЧИМО ДА МИСЛИМО !
     

....

0 коментара:

Постави коментар

Copyright2010 Skriveno saznanje Design by Izrada sajta | Zlatibor na dlanu

PVC stolarija Adaptacija stana | Molerski radovi | Spusteni plafoni | Slike i zakon postanja | Opel auto delovi Auto placevi Auto servis vw Back to TOP