Translate to:

АДРЕСА ЗА КОНТАКТ – proibiro@mail.ru

ПРОЈЕКАТ "ТРЕЗОР СУДЊЕГ ДАНА"

Пројекат “Трезор судњег дана”


ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ ИСТИНЕ И ЗДРАВОГ РАЗУМА,


УЗ НАЧЕЛНУ САГЛАСНОСТ РЕДАКЦИЈА "ФБР РЕПОРТЕРА", ДА СЕ НАВЕДЕ ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ, ПРЕНОСИМО ВАМ ОВАЈ ИНТЕРЕСАНТАН ЧЛАНАК, КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА ОЧУВАЊЕ ГЕНЕТСКЕ БАШТИНЕ НАШЕ ПЛАНЕТЕ, ОД СТРАНЕ ТЗВ "СВЕТСКЕ ЕЛИТЕ" САПИЈЕНСА, КОЈИ ЖИВЕ У ИЛУЗИЈИ ДА СУ НЕКА РАЗУМНА БИЋА, ВРЕДНИЈА ОД ПЛАНЕТАРНЕ НООСВЕРЕ, КОСМИЧКОГ РАЗУМА ИЛИ ТВОРЦА СВЕГА ШТО ПОСТОЈИ У ВАСИОНИ.

ИЛУЗИЈА ОВОГА ПОДУХВАТА, ОЧИТАВА СЕ У ТОМЕ, ШТО ИСТИ КРЕАТОРИ УНИШТАВАЈУ ПЛАНЕТАРНУ РАВНОТЕЖУ СВОЈИМ НЕЗРЕЛИМ ДЕЛИМА И НЕРАЗУМЕВАЊЕМ ОСНОВНИХ ПРИНЦИПА ОКРУЖЕЊА. НЕ ПРИЗНАЈУ ПОСТОЈАЊЕ ВИШЕ РАЗВИЈЕНИХ МИСАОНИХ БИЋА И ТВОРЦА, А ФИЗИОЛОШКЕ ИНСТИКТЕ ОДРЖАВАЊА БИОЛОШОГ БИЋА, ПРЕДПОСТАВЉАЈУ СВИМ ОСТАЛИМ - МНОГО ВАЖНИЈИМ СТРУКТУРАМА КОСМИЧКЕ ТВОРЕВИНЕ. 

ГРАМЗИВОСТ И ГРАБЕЖ СУ ОНОВНИ ПАРАМЕТРИ, КОЈИ ОСЛИКАВАЈУ ЊИХОВ МОДЕЛ МИШЉЕЊА И ПОНАШАЊЕ У БЕСМИЛЕНО КРАТКОМ ВЕКУ ПОСТОЈАЊА. У НАДИ ДА ЋЕ ПРЕЖИВЕТИ СВЕ НЕВОЉЕ И НЕДАЋЕ КОЈЕ СЕ МОГУ ДЕСИТИ, ГРАДЕ ПОДЗЕМНЕ КРТИЧЊАКЕ И СЛИЧНЕ ЈАЗБИНЕ, А НЕ СХВАТАЈУ ДА ЈЕ ОСНОВНИ РАЗЛОГ НАШЕГ ПОСТОЈАЊА, ДУХОВНИ РАЗВОЈ ИНТЕЛЕКТА И РАЗУМА, КОЈИ ЈЕ БЕСМРТАН.

УМ - УДРУЖЕНА МИСАО - УЧИМО ДА МИСЛИМО ! 

http://facebookreporter.org/2013/05/20/пројекат-трезор-судњег-дана-присиља/





Пројекат “Трезор судњег дана”: Присиљавају свет да користи ГМО, а “глобална елита” ствара залихе органског семена!
од РЕПОРТЕР • 20. МАЈ 2013.



 Пројекат “Трезор судњег дана”: Присиљавају свет да користи ГМО, а “глобална елита” ствара залихе органског семена!
Када пројекат складиштења семена заврши, “Трезор судњег дана” – Свалбард(Svalbard) ће садржати семе преко 1,5 милион органских биљних сорти. И док глобална елита на све начине присиљава светско становништво на коришћење ГМО семена (упркос доказима да је оно штетно) истовремено, највећи заговорници депопулације, стварају залихе органског семена како би “осигурали храну за светску популацију у предвидивој будућности”.
20.05.2013. за ФБР приредила уредник Биљана Диковић
Како су Bill Gates и фамилија Rockefeller постали кустоси “Трезора судњег дана”



Svalbard Global Seed Vault
Када се на истом пројекту појаве имена попут Bill Gates, Rockefeller и Syngenta потребно је пронаћи мало времена за истраживање. Једна ствар коју морате признати јесте чињеница да ова група имена итекако утиче на свет, па било то позитивно или негативно. Који је то пројекат који би могао натерати ову групу људи да уложе милионе долара, свако од њих?
Дубоко у смрзнутој планини, високо изнад леденог фјорда, близу Арктичког круга, три бетонске коморе дом су наших најважнијих светских ресурса. Изграђен да издржи све елементарне непогоде, ратове или нуклеарне катастрофе, Svalbard Global Seed Vault (Глобални Трезор за семе), прозван од BBC-а “Трезор Судњег дана”, службено је отворен 26. фебруара 2008. године, а служи као задња сигурносна мрежа за заштиту семена свих светских јестивих биљака.
Bill Gates улаже десетине милиона долара у овај пројекат, уз наравно, незаобилазну Rockefeller фондацију, норвешку владу и многе друге.
“Историја Svalbard Global Seed Vault-а почиње већ у 1983-ој години. Очување семена јестивих биљака је апсолутно најбитнији део очувања светске биолошке разноликости, прилагођавања климатским променама и глобалном отопљавању и тиме осигурати храну за светску популацију у предвидивој будућности. Постоје стотине банака гена широм света, али многе од њих су рањиве на природне катастрофе, ратове или због недостатка адекватног управљања или финансирања… Темељ глобалне ‘средишње банке’ за светско семе (првенствено прехрамбених биљака) због тога је дуго био проблем.” – Службено саопштење Svalbard Global Seed Vault-а.
Да ли сте пропустили нешто у овој изјави? Она каже “и тиме осигурати храну за светску популацију у предвидивој будућности.” Коју то будућност предвиђају спонзори овог трезора, а која ће запретити глобалној доступности семена јестивих биљака?
Прво што треба да  приметимо јесте чињеница ко све спонзорише овај пројекат. Узвладу Норвешке, као што смо већ рекли, ту су Компанија Bill-a и Melinde Gatesдив америчког агробизниса DuPont/Pioneer Hi-Bred, уз Монсанто један од највећих светских власника патентираних ГМО биљака; Syngenta, швајцарска компанија која се бави ГМО семеном кроз Фондацију Syngenta; Фондација Rockefeller, приватна група која је сакупила преко 100 милиона долара за овај пројекат од 1970. године (Иста компанија је највећи финансијер компаније Монсанто); CGIAR, глобална мрежа коју је створила Фондација Rockefeller.
Зашто Фондације Gates и Rockefeller подстичу употрену и ширење патентираних ГМО семена које истовремено свуда у свету уништава семе органских сорти? У исто време, зашто улажу милионе долара за очување апсолутно свих познатих органских сорти у бункеру који је отпоран на разне катастрофе код удаљеног Арктичког кругакако би “осигурали храну за светску популацију у предвидивој будућности”?
Да ли је случајно што су се ове две највеће светске фондације ујединиле у тихо финансирање “Трезора судњег дана”? Врло вероватно да није…


Унутрашњост трезора

Пројектом Svalbard управља организација која се зове “Global Crop Diversity Trust”(GCDT). Спонзоришу га Организација за храну и пољопривреду Уједињених Нација (United Nations Food and Agriculture Organisation – FAO) и Bioversity International – огранак CGIAR-а.
GCDT има седиште у Риму и председница управног одбора му је Margaret Catley-Carlson, Канађанка која се налази у одбору групе Suez Lyonnaise des Eaux, највеће светске приватне компаније за воду.

Catley-Carlson је до 1998. године била председница “Већа Популације” (Population Council) базираног у New York-у – организација за смањење популације коју је 1952. године основао John D. Rockefeller у циљу покретања еугеничког програма обитељи Rockefeller, а под паролом унапређења “планирања породице”, уређаја за контролу рађања, стерилизацију и “контролу популације” у земљама у развоју.

Други значајни члан управе GCDT-а је бивши менаџер Bank of America, који тренутно обавља дужност директора холивудске DreamWorks Animation компаније, Lewis Coleman. Coleman је такође члан одбора директора у Компанији Northrup Grumman, једне од највећих и најважнијих сарадника Пентагона у војној индустрији.
Jorio Dauster је председник управе компаније Brasil Ecodiesel. Бивши је амбасадор Бразила у Европској унији и главни преговарач за бразилски инострани дуг за Министарство финансија Бразила. Dauster је обављао и функцију на Бразилском институту за кафу на послу координатора на пројекту за модернизацију бразилског патентног система, који је укључивао легализацију патентирања ГМО семена.
Carly Fowler је извршни директор компаније која управља трезором. Био је професор и директор истраживања у одсеку за Међународну заштиту околине и развој на норвешком Природњачком факултету. Такођер, био је виши саветник извршног директора Bioversity International-а. Ту се залагао за доношење Међународног уговора за заштиту биљних генетских ресурса, који је 1996. године усвојило 150 земаља. Fowler је и бивши члан одбора Националних биљних генетских ресурса САД-а и бивши члан надзорног одбора Центра за међународно побољшање пшенице и кукуруза у Mexiku, који је још један од пројекта Компаније Rockefeller и CGIAR-а.
Члан управног одбора GCDT-а, др Mangala Rai из Индије је адвокат индијског Одсека за истраживања и образовање у пољопривреди (DARE) и генерални директор индијског Већа за пољопривредна истраживања (ICAR). Он је такође члан одбора Rockefeller-овог Међународног института за истраживање пиринча (IRRI) која је већ представила први велики светски ГМО експеримент “Golden Rice” који се показао као потпуни неуспех. Rai такође обавља дужност члана извршног већа CGIAR-а.
Главни улаз чувају наоружани чувари
Када пројекат складиштења семена заврши, “Трезор судњег дана” – Свалбард(Svalbard) ће садржати семе преко 1,5 милион органских биљних сорти. И док глобална елита на све начине присиљава светско становништво на коришћење ГМО семена (упркос доказима да је оно штетно) истовремено, највећи заговорници депопулације, стварају залихе органског семена како би “осигурали храну за светску популацију у предвидивој будућности”.
—–
Извори:
William Engdahl, Seeds of Destruction, Montreal, (Global Research, 2007).

John H. Davis, Harvard Business Review, 1956, citiran u Geoffrey Lawrence, Agribusiness, Capitalism and the Countryside, Pluto Press, Sydney, 1987.

Harvard Business School, The Evolution of an Industry and a Seminar: Agribusiness Seminar,http://www.exed.hbs.edu/programs/agb/seminar.html

Myriam Mayet, The New Green Revolution in Africa: Trojan Horse for GMOs?, May, 2007, African Centre for Biosafety,

ETC Group, Green Revolution 2.0 for Africa?, Communique izdanje broj 94, Ožujak/Travanj 2007.
Global Crop Diversity Trust website


0 коментара:

Постави коментар

Copyright2010 Skriveno saznanje Design by Izrada sajta | Zlatibor na dlanu

PVC stolarija Adaptacija stana | Molerski radovi | Spusteni plafoni | Slike i zakon postanja | Opel auto delovi Auto placevi Auto servis vw Back to TOP