Translate to:

АДРЕСА ЗА КОНТАКТ – proibiro@mail.ru

УТИЦАЈ ОКРУЖЕЊА НА ВАНЧУЛНУ ПЕРЦЕПЦИЈУ


УТИЦАЈ ОКРУЖЕЊА НА ВАНЧУЛНУ ПЕРЦЕПЦИЈУ


ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ ИСТИНЕ И ЗДРАВОГ РАЗУМА,


ВЕЋ 20 ТАК ГОДИНА, ИНСТИТУТ КЛИНИЧКЕ И ЕКСПЕРИМЕНТАЛНЕ МЕДИЦИНЕ ИЗ НОВОСИБИРСКА ПОД РУКОВОДСТВОМ ДР. ВАЛАИЛА П. КАЗНАЧАЈЕВА ИСТРАЖУЈЕ РАЗНЕ АСПЕКТЕ ПОРЕКЛА "КОСМИЧКЕ СВЕСТИ ЧОВЕЧАНСТВА“. У НЕКОЛИКО НАСТАВАКА ПРЕЗЕНТИРАЋЕМО ПОЈЕДИНЕ РЕФЕРАТЕ ИЗ ЗБОРНИКА РАДОВА НА ОВУ ТЕМУ, КОЈУ ЈЕ ПРИРЕДИО ИСТИ ИНСТИТУТ, А ПРЕВОД НА ЕНГЛЕСКИ ЈЕ ПУБЛИКОВАН У ТОМСКУ 1992 ГОДИНЕ. У ЗАДЊИХ ПАР ГОДИНА СНИМЉЕНИ СУ И 45 МИНУТНИ ПОПУЛАРНИ ВИДЕО ПРИЛОЗИ НА ОВУ ТЕМУ, КОЈА СВЕ ВИШЕ ЗАОКУПЉА ПАЖЊУ ШИРЕ ЈАВНОСТИ.


ПОНАШАЊЕ ЖИВЕ МАТЕРИЈЕ У „КОЗИРЈЕВИМ ОГЛЕДАЛИМА“


ПРЕ СВЕГА МОРАМО ИСТАЋИ ДА ЈЕ НАЗИВ „КОЗИРЈЕВА ОГЛЕДАЛА“ УСЛОВАН. КОРИСТИМО ОВАЈ ИЗРАЗ, ЈЕР ЈЕ Н.А. КОЗИРЈЕВ ПРВИ ПОКАЗАО У СВОЈИМ СТУДИЈАМА, ДА ЕНЕРГЕТСКО – ВРЕМЕНСКИ ТОКОВИ, МОГУ ПРОДИРАТИ КРОЗ АЛУМИНИЈУМСКЕ ОМОТАЧЕ. ПАДАЈУЋИ НА АЛУМИНИЈУМСКЕ ОБЛОШКЕ, ПОД РАЗНИМ УГЛОВИМА, ОВИ ТОКОВИ СЕ РЕФЛЕКТУЈУ НАЗАД ПРЕМА ЦЕНТРУ ЗАКРИВЉЕНОГ ПРОСТРАНСТВА.  ЕКСПЕРИМЕНТИ СУ ИЗВЕДЕНИ У СОВЈЕТСКОЈ СРЕДЊОЈ АЗИЈИ ПОД РУКОВОДСТВОМ ДОНЧАКОВА. ОН ЈЕ СТУДИРАО ЖИВЕ УЗОРКЕ БИЉАКА СТАВЉЕНЕ У ОВЕ „ОПТИЧКЕ УРЕЂАЈЕ“ ГДЕ СЕ ЕНЕРГЕТСКО – ИНФОРМАЦИОНИ ПРОСТОР, КОЈИ СЕ КАРАКТЕРИШУ ОПТИЧКИМ ТОКОВИМА ЕНЕРГИЈЕ ВРЕМЕНА.


У ЛАБОРАТОРИЈИ ХЕЛИО – КЛИМАТСКЕ ПАТОЛОГИЈЕ НАШЕГ ИНСТИТУТА, АЛУМИНИЈУМСКЕ СВЕРЕ СУ КОНСТРУИСАНЕ ТАКО ДА  СЕ ВРЕМЕНСКО – ЕНЕРГЕТСКИ ТОКОВИ, ЕМИТОВАНИ СА ЧОВЕКА - ДОБРОВОЉЦА РЕФЛЕКТУЈУ ОД АЛУМИНИЈУМСКЕ ПОВРШИНЕ ОБЛОШКЕ И КОНЦЕНТРИШУ ПРЕМА ИЗВОРУ ЕМИСИЈЕ. ЕКСПЕРИМЕНТИ СУ ВРШЕНИ НА ЖИВОТИЊАМА И НА ЉУДИМА – ДОБРОВОЉЦИМА. СТАЊЕ ЉУДИ – ДОБРОВОЉАЦ У КОЗИРЈЕВИМ ОГЛЕДАЛИМА ЈЕ ИСТРАЖИВАНО У НОВОСИБИРСКУ И НА ОСТРВУ ДИКСОН НА СЕВЕРУ. УТВРЂЕНО ЈЕ ДА ПОСТАВЉАЊЕ ЧОВЕКА – ДОБРОВОЉЦА У ОВАКАВ СПЕЦИЈАЛАН ПРОСТОР, ИМА УТИЦАЈ НА ЊЕГОВУ  ПСИХО – ЕМОЦИОНАЛНУ ОПАЖАЊЕ, МЕМОРИЈУ, ВЕРБАЛНИ И НЕВЕРБАЛНУ ПЕРЦЕПЦИЈУ. ЗАПАЖЕНО ЈЕ ДА КАДА СЕ ЧОВЕК – ДОБРОВОЉАЦ НАЛАЗИ У „ОГЛЕДАЛУ“, МОЖЕ ЛАКО И ПРИРОДНО ДА ПОШАЉЕ СВОЈЕ ВИЗИЈЕ ПАРТНЕРУ УДАЉЕНОМ ХИЉАДЕ КИЛОМЕТАРА ( НОВОСИБИРСК – ДИКСОН – САД ).ИЛИ ИСТО ТАКО И ДА ИХ ПРИМИ !


ОВАКВА ДАЉИНСКА КОМУНИКАЦИЈА БЕЗ „ОГЛЕДАЛА“ ВРШЕНА ЈЕ  И ПОКАЗАЛО СЕ ДА ЈЕ ТО ВРЛО РЕТКО УСПЕШНА ПОЈАВА, ЗА РАЗЛИКУ ОД КОМУНИКАЦИЈЕ ИЗ „ОГЛЕДАЛА“ ГДЕ ЈЕ ПРОЦЕНАТ УСПЕШНОСТИ НЕУПОРЕДИВО ВЕЋИ. НА ТАЈ НАЧИН „КОЗИРЈЕВА ОГЛЕДАЛА“ ПРЕДСТАВЉЈУ ОСНОВУ ЗА ДАЉИ РАЗВОЈ ОДАШИЉАЊА ИНТЕЛЕКТУАЛНИХ ЕНЕРГЕТСКО – ВРЕМЕНСКИХ КОНСТРУКЦИЈА И  ИНФОРМАЦИЈА НА ВЕЛИКА УДАЉЕЊА.


ЕКСПЕРИМЕНТИ СУ ВРШЕНИ У РАЗНИМ ВРЕМЕНСКИМ УСЛОВИМА И ОКОЛНОСТИМА. ГЕНЕРАЛНО МОЖЕМО ЗАКЉУЧИТИ ДА „КОЗИРЈЕВА ОГЛЕДАЛА“ ПРЕДСТАВЉЈУ НА ПОВРШИНИ ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ „КАНАЛЕ“, КРОЗ КОЈЕ СЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНО ПОЉЕ ПРОСТИРЕ КОНЦЕНТРИСАНО. КОРИШЋЕЊЕМ ОВИХ КАНАЛА, ЕКСПЕРИМЕНТАТОР МОЖЕ ДА ОСТВАРИ ВРЛО МОЋАН ТОК ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ ЕНЕРГИЈЕ У ПОЉУ ИНТЕЛЕКТУАЛНОГ КОНТИНУУМА. КРЕИРАЊЕ ОВАКВИХ СПЕЦИФИЧНИХ ПРОСТРАНСТАВА, ЈЕ НОВ И ВРЛО ЗНАЧАЈАН ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ИЗАЗАОВ ЗА ИЗУЧАВАЊЕ ПРОТЕИНСКО – НУКЛЕИНСКЕ СУПСТАНЦЕ И АКТИВНОСТИ МОЗГА ЗА ВРЕМЕ КОМУНИКАЦИЈЕ НА ВЕЛИКА УДАЉЕЊА.


„КОЗИРЈЕВА ОГЛЕДАЛА“ МОГУ  ДА СЕ КОРИСТЕ ТАКОЂЕ И ЗА ПРОУЧАВАЊЕ СПЕЦИФИЧНИХ ТОКОВА ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ ВРЕМЕНСКО – ЕНЕРГЕТСКЕ ЕМИСИЈЕ КОЈА МОЖЕ ПОСТОЈАТИ У ДУБИНАМА ОКЕАНА ИЛИ У БЛИСКОМ И ДАЛЕКОМ КОСМИЧКОМ ОКРУЖЕЊУ НАШЕ ПЛАНЕТЕ. ОВИ УРЕЂАЈИ ТАКОЂЕ МОГУ БИТИ ОД КОРИСТИ ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ КОМУНИКАЦИЈЕ ИЗМЕЂУ ИНТЕЛЕКТУАЛНОГ СВЕТА НА ЗЕМЉИ СА КОСМОСОМ. КРОЗ ДАЉИ РАЗВОЈ ОВИХ УРЕЂАЈА, УЗ КОМБИНОВАЊЕ СА ДРУГИМ СПЕЦИФИЧНИМ УРЕЂАЈИМА, БИЋЕ МОГУЋЕ БОЉЕ РАЗУМЕВАЊЕ КОЗИРЈЕВОГ ПРОСТОРА. МОЖДА ЋЕ ОВА САЗНАЊА ОМОГУЋИТИ ЧОВЕЧАНСТВУ ДА ОТКРИЈЕ НОВЕ ОБЛИКЕ ЕНЕРГИЈЕ, КОЈЕ НИСУ ПОЗНАТЕ НА ЗЕМЉИ САДА, У УСЛОВИМА АЈНАШТАЈНОВОГ ПРОСТОРА !


НЕОПХОДНО ЈЕ ИСТАЋИ ДА СЕ ОВИ ЗАКЉУЧЦИ СЛАЖУ СА ИДЕЈАМА ИЛИЈЕ ПРИГОЂИНА О ПОСТОЈАЊУ ОДРЕЂЕНИХ ЗОНА У КОСМОСУ ГДЕ ХАОС ПРЕЛАЗИ У УРЕЂЕНО СТАЊЕ И ТАКО СТВАРА ВИШЕ УРЕЂЕНО СТАЊЕ КОМОСА. ЧАК ШТА ВИШЕ, МОГУЋЕ ЈЕ ДА СЕ ОВА ТРАНСФОРМАЦИЈА ХАОСА У НЕЖИВУ МАТЕРИЈАУ ДЕШАВА У ОКВИРИМА ДРУГОГ ЗАКОНА ТЕРМОДИНАМИКЕ ! МОЖЕ СЕ РЕЋИ ДА ПРИГОЂИНОВЕ КОНЦЕПЦИЈЕ ИМАЈУ ВИШЕ ВЕЗЕ СА КОЗИРЈЕВИМ ПРОСТОРОМ. СЛИЧНЕ ИДЕЈЕ ЈЕ  ПРЕДЛОЖИО Е. БАУЕР .... ТАКОЂЕ МОЖЕМО УКАЗАТИ НА РАД П. ТЕИЛАРД ДЕ ШАРДЕНА, КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА ЕВОЛУЦИЈУ ЧОВЕЧАНСТВА, КАО И НА БРОЈНЕ ДРУГЕ ИСТРАЖИВАЧЕ. ТАКО МОЖЕМО ЗАКЉУЧИТИ ДА  ИСТРАЖИВАЊА СА „КОЗИРЈЕВИМ ОГЛЕДАЛИМА“ ОТВАРАЈУ НОВЕ ПОГЛЕДЕ И ПЕРСПЕКТИВЕ У ИСТРАЖИВАЊИМА И ИНТЕРНАЦИОНАЛНИМ ПРОГРАМИМА.


ПРЕВОД СА РУСКО – ЕНГЛЕСКОГ

ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ


УМ – УДРУЖЕНА МИСАО – УЧИМО ДА МИСЛИМО !.


Вселенский разум.(2013)

ЧВВМУ генерал-лейтенант Алексей Савин

Живая тема. Тайны мозга


0 коментара:

Постави коментар

Copyright2010 Skriveno saznanje Design by Izrada sajta | Zlatibor na dlanu

PVC stolarija Adaptacija stana | Molerski radovi | Spusteni plafoni | Slike i zakon postanja | Opel auto delovi Auto placevi Auto servis vw Back to TOP