Translate to:

АДРЕСА ЗА КОНТАКТ – proibiro@mail.ru

Писмо дунавске (винчанске) цивилизације је најстарије на свету!

Писмо дунавске (винчанске) цивилизације је најстарије на свету!
THE NEW YORK TIMES:
ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ ИСТИНЕ И ЗДРАВОГ РАЗУМА,

УЗ САГЛАСНОСТ МАТИЧНОГ САЈТА ( Поздрављамо преузимање и дељење садржаја са СРБског ФБРепортера ) http://facebookreporter.org/2014/02/02/the-new-york-times-писмо-дунавске-винчанске-цивилиз/#comments ПРЕНОСИМО ВАМ КРАТКУ ИНФОРМАЦИЈУ О ПОЧЕЦИМА „ПОСЛЕПОТОПНЕ“ ЕТАПЕ ОПОРАВКА И РАЗВОЈА ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ САПИЈЕНСА НА НАШОЈ ПЛАНЕТИ. ОВА ТЕМА КОД НАС ДОБРО ЈЕ ПОЗНАТА И ОБРАЂЕНА, АЛИ ЗАПАД СА „ЗАКАШЊЕЊЕМ“ ОД ПОЛА ВЕКА ОТКРИВА ИСТИНУ – УЗ НАПОМЕНУ ДА НА ВИДЕО ПРИЛОГУ КОМЕНТАТОР ИЗЛОЖБЕ У ЊУЈОРКУ, МУДРО ИЗБЕГАВА ДА ПОМЕНЕ СРБЕ И СРБИЈУ, КАО ЛОКАЦИЈУ НА КОЈОЈ СУ ГЛАВНИ НАЛАЗИ ОТКРИВЕНИ !

У ТЕКСТУ ЈЕ ОД СТРАНЕ АУТОРА ОВОГА ТЕКСТА ДАТА И ИЛУСТРАЦИЈА, КОЈА ПРИКАЗУЈЕ ПРОСТОРНУ РАСПОДЕЛУ НАЈСТАРИЈИХ – СРБСКИХ, ГЕНА НА СВЕТУ, ПРЕМА ПРИЗНАТИМ ИСТРАЖИВАЊИМА АЛЕКСАНДРА АЛЕКСИЈЕВИЧА КЉОСОВА СА ХАРВАРДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА – ПОГЛЕДАЈ ЛИНК
http://skrivenosaznanje.blogspot.com/2013/10/blog-post_31.html

Пре старог Рима и Грчке, чак и пре првих градова Месопотамије или храмова поред Нила, постојала је на Балкану цивилизација људи који су били испред свога времена у области технологије, уметности и трговине. Стара Европа је једна од културно најбогатијих области на свету. Њени становници су живели у просперитетним градовима. Јединствене фигуре богиња  су пронађене у њиховим кућама и храмовима.
02.02.2014. Србин.инфоЉуди овог региона су направили нова насеља у долини Дунава. Научници зову ову цивилизацију Дунавском цивилизацијом. Ови људи су први у истори користили бакарна оруђа, живели су у двоспаратним кућама, док је остатак човечанства био у средњем веку. Они су измислили систем писања, спремали хлеб у фурунама које су 8 хиљада година старе. Ово је цивилизација која је постојала читава два миленијума. Све до открића злата и уништења ове цивилизација од стране варвара из степа јужне Русије.

Srpski geni (R1A1) su stari 12.ooo godina naspram drugih koji su od 4 do 7 hiljada godina. Svi Narodi (osim dva) u Evropi imaju preko 40% srpskog ili prasrpskog gena – tvrdi ovaj naučnik.

Срце старе Европе ја на територији данашње Србије, Бугарске и Румуније. Стари европски ковачи бакра су били у то доба најбољи светски мајстори са металом. Развила се трговина због потребе да се дође до руде бакра, шкољкi из Егејеског мора и другih роба. У гробовима те цивилизације тела поглавица  су била сахрањивана са доста златних и бакарних орнамената.
Почевши од 5 хиљада година пре нове ере, градили су градове и бавили се пољопривредом. Први су успели да развију техонологију производње велике количине бакарног оруђа. Њихови гробови су садржали импресивну количину шнала и огрлица, и у једном гробу, је ископан најстарији налаз златног накита икада пронађен. Специфичан дизајн керамике говори о рафинираности културе. Све до последњих истраживања, најинтригантнији артефакти су биле керамичке фигуре богиња. На свом врхунцу, око 4500 хиљада година пне, по Дејвиду Антонију :
“Стара Европа је била једна од најсофистициранијих и технолошки најнапреднијих друштава на свету и развила је многе политичке, технолошке и идеолошке знаке цивилизације”.
Дивећи се обојеној керамици, Др Бангал, специјалиста за Египтаску цивилизацију, каже да у то доба Египћани нису правили ни приближно такву керамику.
Имали су колоније на обалама Црног мора, потребне ради одржавања трговачке мреже.
Љуштуре шкољки из Егејског мора су били посебан предмет за њих. Можда те шкољке су представљале везу са претцима са обала Егејског мора.

УМ – УДРУЖЕНА МИСАО – УЧИМО ДА МИСЛИМО !

 


Old Europe ~The Danube Valley Civilization 5000-3500 BC0 коментара:

Постави коментар

Copyright2010 Skriveno saznanje Design by Izrada sajta | Zlatibor na dlanu

PVC stolarija Adaptacija stana | Molerski radovi | Spusteni plafoni | Slike i zakon postanja | Opel auto delovi Auto placevi Auto servis vw Back to TOP