Translate to:

АДРЕСА ЗА КОНТАКТ – proibiro@mail.ru

СТРАХ ОД ХРАНЕ


СТРАХ – НАЈЕФИКАСНИЈИ НАЧИН ВЛАДАЊА ЉУДИМА

   
ВРАНИЛОВКОМ ИЛИ ОРИГАНОМ ПРОТИВ ЕШЕРИХИЈЕ КОЛИ


Некада се мислило да светом владају  они који поседују најсавременије оружје, а данас се влада обећањима политичара  и страхом. Страх је данас најделотворнији начин владања људима: страх од тероризма, страх од глобалног загревања, страх од радијације,  социјални страх….али најделотворнији страх је страх од болести и  небезбедне хране. Управо ових дана сведоци смо страха у Европи од, наводно, зараженог поврћа бактеријом Ешерихијом Коли. Колико је умрло људи, колико је оболелих, па да ли требе или не треба антибиотик, има ли или нема лека за мутирану бактерију, да ли  је краставац или пасуљ узрочник заразе, да ли је Шпанија или Немачка родоначелник у произвоњи смртоносног поврћа,…. ударна је вест ових дана. Како се понашати, како препознати заражену биљку, шта  урадити ако се разболите?


ОКРЕНИТЕ СЕ ПРИРОДИ, ЛЕК ЈЕ ЗА СВЕ БОЛЕСТИ ОКО НАС!


За  лековитост Враниловке (Оригана) чула сам пре десет година, од професора са Ветеринарског факултета,  када је дете моје пријатељице безуспешно лечено у болници од салмонеле. Донео јој је лек Ропадиар који се користи у ветерини у лечењу салмонеле. Уз сву скептичност родитеља, у паничном, безизлазном тренутку, мајка пристаје на лек и дете се опоравља за два дана.

Сазнала сам да је лек на бази Враниловке/Оригана и да 100% успешно лечи салмонелу  и Ешерихију Коли у ветерини. Овај случај је потврдио моје  дугогодишње уверење да се у ветерини брже напредује него у хуманој медицини и да здравље  животиња има примат над здрављем   људи, о чему се  у последње време и отворено говори.

Ефекат Враниловке или Оригана на људско здравље   познато  још од античке  Грчке,  назив има корен у грчком језику и значи "Радост планина".  Биљка цвета од јуна до септембра, пријатног је мириса и укуса, изузетно је богата етеричним уљима. Беру се само горњи, млади делови и цветови, суше се у хладу на ваздуху и користе као зачин и лек. У природи постоје 52 врсте Враниловке/Оригана, али је најефикаснији дивљи оригано (Origanum vulgare), чије уље, чај и вода могу  да се набаве у боље снабдевеним "Биошпаизима" и апотекама. У народу је познат као ВРАНИЛОВКА  и има је у брдско планинским пределима, не само у медитерану него и код нас. Може да се набави код сваког озбиљнијег травара.  Наравно, и друге сорте Враниловке/Оригана имају лековито дејство, мање од дивљег, и  подразумева се да је треба што више користити у свакодневној исхрани, као додатак јелима и свежој салати, а по потреби и као лек.


Научно је доказано  да је Враниловка  најјачи природни антисептик и антибиотик, ефикасно унишатава вирусе и бактерије.  У народној медицини  се користи,  осим, као природни антиботик и у побољшању  функције јетре и жучи, примењује се код  упала синуса, алергија, ларингитиса и туберкулозе,  као средство за искашљавање, затим за ширење бронхија и против грчева,   против мигрене,  упале уха,  упале бешике, прехладе, грипа и моћан је борац против канцера (42 пута је снажнији антиоксиданс од јабуке,  12 пута од поморанџе ).

    
Враниловка убија 100% колоније тридесетак врста бактерија, међу којима су   Ешерихија Коли, Псеудомонас Аеругинуса, Салмонела, Стафилококе  и гљивицу Кандиду, у организму и  на кожи.Мале количине оригано уља имају исто, а некад и јаче  дејство од  Стрептомицина, Пеницилина и  Нистатина за  елиминисање микроба. Уље добијено из лишћа Враниловке садржи лековити састојак царвацрол, који поседује веома јака антибактеријска својства.

Предност есенцијалних биљних уља  у сузбијању микорганизама  је у томе што бактерије не развијају отпорност према њима, за разлику од класичних антибиотика. Многа есенцијална биљна уља из биљака, па тако и из Враниловке сузбијају бактерију на нивоу њеног дисања, док класични антибиотици блокирају њен метаболизам, што с временом бактерије могу избећи процесом мутација.


Са бактеријама, попут Ешерихије Коли, која је на ноге подигла целу Немачку, ситуација је још сложенија!На сваких 20 минута ствара се нова генерација, па се веома брзо укрштају, примају особине неких других сојева, стварају одбрамбене механизме на лекове којима их убијамо.  Код велике употребе пеницилина,  бактерије су склоне да развију систем одбране, којим не само да се заштите, него почну и да се „хране“ Пеницилином.

Данас, све популарнија Враниловка,  користити се сува и млевена, у капсулама,  у облику уља које се маже на кожу или се једе.Ешерихија Коли, Кандида и бројне друге гљивице и бактерије воле слатку храну и шећер, што им помаже да опстану у организму и да се размножавају. Постоји неколико начина коришћења Враниловка уља:

*У 100ml вруће воде сипајте 1-2 капи Враниловкиног уља, зависно колико дуго је  користите и да ли прија вашем организму. У почетку употребе, саветујем само једну кап. Поклопите суд и јако мућкајте око 1 минут и  оставите  да се охлади на собној температури и после сваког оброка, током дана попијте један до два гутљаја. Најбоље је то пити око 15-так дана. Заједно са Враниловкиним  уљем, препорука је да пијете и  чај од Враниловке, од 3-6 шоља дневно. И поред тога, треба пити од 6-12 чаша обичне пијаће воде. 1-2 капи уља се могу накапати на коцку шећера и појести уз чашу воде.


*Чај од Враниловке  се спрема тако, што се једна чајна кашичица уситњених листова  прелије са 200 ml кључале   воде,  суд поклопити и оставити да стоји 30 мин. Чај процедити. Пити три шоље чаја дневно пре јела. Чај се  може додати и у последњу воду приликом прања поврћа, које се једе пресно, остави се 10 минута и без испирања употребљава.


Највећи резервоар бактерије Ешерихије Коли  су црева говеда и свиња, па тако доспеју у стајско ђубриво. Модерна  органска ђубрива се праве од животињског измета, урина, али и крвних остатака, костију, чак и перја и зато морају да буду строго контролисана, јер је могуће да је нека од животиња била болесна.  Врло је могуће да Ешерихија Коли, у Немачкој,  потиче из органских ђубрива или загађених заливних вода.  Уколико термичка обрада органског ђубрива и компоста са животињским остацима није ригорозна, могуће је да најотпорније и најопасније бактерије преживе и уђу у ланац исхране.


Стајско ђубриво се користило од памтивека, заоравњем у јесен, да презими, чиме су све евентуално присутне  бактерије, природно, на ниским температурама, уништаване. Данас је производња друкчија - пластеници преузимају примат,  јер омогућавају три до пеt берби годишње, што је добро са аспекта зараде,  али су уједно потенцијални  извор зараза, уколико се примењује органско ђубриво сумњивог квалитета, с обзиром да  су услови у пластенику идеални за размножавање бактерија.


*Биљке заражене салмонелом, у Србији су први пут откривене пре неколико година кад су се војници у Нишу и деца у београдским вртићима, отровала купусом и салатом из пластеника заливаних фекалном водом. Научници су тада открили бактерију не само на листовима поврћа већ и унутар њих, па су тако стигли до повртара који је снабдевао нишку касарну који им се „похвалио“ да купус буја од воде из септичке јаме.  У таквим ситуацијама прањем се не може елиминисати бактерија, већ ИСКЉУЧИВО термичком обрадом, односно кувањем.Грчка истраживања показују да Враниловка убија  бактерије у септичкој води и на тај начин је стерилишу.


Моја порука је да се сви окренемо природи и да што је могуће више избегавамо конвенционалне лекове. Да би  неки лек добио дозволу за дистрибуцију мора да прође клиничка, веома скупа,  испитивања,  која трају најмање 5-7 година, што може да доведе у сумњу учинковитост лекова на људско здравње имајући у виду свакодневну поплаву нових лекова на тржишту и у медијима. 12.06.2011.                                                                 др Мирјана Стојановић

0 коментара:

Постави коментар

Copyright2010 Skriveno saznanje Design by Izrada sajta | Zlatibor na dlanu

PVC stolarija Adaptacija stana | Molerski radovi | Spusteni plafoni | Slike i zakon postanja | Opel auto delovi Auto placevi Auto servis vw Back to TOP