Translate to:

АДРЕСА ЗА КОНТАКТ – proibiro@mail.ru

Предговор

ЗАБОРАВЉЕНО ЗНАЊЕ ПРЕДАКА
ПРЕДГОВОР

Аутор мр Божидар Милосављевић свој есеј „Заборављено знање предака" на известан нацин није наменио широкомкругу читалаца. Есеј је проткан математичком феноменологијом и обрасцима који (према аутору) олакшавајуразумевање и лакше схватање изнете материје везане за садашње стање у физици и филозофији.

Садржај есеја одвија се у седам излагања која логички произилазе једно из другог: Сазнање. Реалност, Рад,Живот, Човек, Мисао и Срећа. Кроз цело излагање аутор остаје доследан садашњим схватањима у науци. Сваобјашњења приказана су као енергетско—материјална збивања у процесу сталне трансформације, с тим што ихаутор осећа, објашњава и медитира о њима на један њему специфичан начин. Он читаоца уводи у материју која јевеома погодна за спекулативно размишљање, из кога читалац извлачи закључке који му омогућују стварањесопственог става и мишљења, које необавезно и првенствено њега самог инспирише и чини задовољним.

Са овог становишта есеј „Заборављено знање предака" врло је атрактиван текст погодан за дискусију, како укругу истомишљеника тако и у кругу оних чија се мишљења разилазе. На крају, како сам аутор каже, текст се можесхватити као полазна основа за разговоре и размену мишљења о појавама и процесима на граници реалног имогућег.

У Београду, август 1981. Др Миливоје Ракић


Прочитај више...

Copyright2010 Skriveno saznanje Design by Izrada sajta | Zlatibor na dlanu

PVC stolarija Adaptacija stana | Molerski radovi | Spusteni plafoni | Slike i zakon postanja | Opel auto delovi Auto placevi Auto servis vw Back to TOP